-string(41) "202406071520501717762850gorselbuyuken.jpg" -

5’nci Kez Karbon Kahramanıyız!

07.06.2024
5’nci Kez Karbon Kahramanıyız!

Türkiye’nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi olarak, 5’nci kez karbon kahramanı ödülünün sahibi olduk.

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ana desteğinde gerçekleştirilen 9. Karbon Zirvesi’nde şirketimiz, Düşük Karbon Kahramanı ödülüne layık görüldü.

Geçtiğimiz yıllarda Yalova ve Uşak rüzgar santrallerindeki mor kanat uygulamaları, LFG santralindeki enerji üretim yöntemi, Akıncı Hidroelektrik Santrali ve Uşak Hibrit GES & Uşak RES Kapasite Artışı projeleri ile Düşük Karbon Kahramanı Ödülü’nü alan şirketimiz, Söke RES Rüzgar Kapasite Artış Projesinin önleyeceği emisyon değeri ile beşinci kez ödülün sahibi oldu.

‘’Daha Fazla Rüzgar, Daha Fazla Yeşil Güç’’ diyerek başladığımız Söke RES Rüzgar Kapasite Artış Projesi, yıllık 25 bin ton karbondioksit emisyonunu önleyecek. Türkiye’nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi olarak, yenilenebilir enerji yatırımlarımız ile büyümeye ve ülkemizin sürdürebilirlik yolculuğuna katkıda bulunmaya devam edeceğiz.