-string(0) "" -

Yönetim Kurulu Üyelerimizden Türkiye’nin En Büyük Hibrit GES’ine Ziyaret

25.09.2023
Yönetim Kurulu Üyelerimizden Türkiye’nin En Büyük Hibrit GES’ine Ziyaret

Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Türkiye'nin en büyük hibrit GES'i Uşak Hibrit GES ve Türkiye'nin en büyük mor kanatlı türbinlere sahip Uşak RES tesisini ziyaret etti.

Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanımız Ceyhan Saldanlı’nın yanı sıra Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Üyelerimiz Asya Vuslat Saldanlı, Mehmet Gökay Üstün, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ersin Akyüz, Dilek Bil, Serpil Demirel ve Mehmet Hayati Öztürk’ün gerçekleştirdiği ziyarette; Genel Müdürümüz Ömer Fatih Keha, tesisle ilgili bilgiler paylaştı.

82,15 MW kurulu güce sahip Uşak Hibrit GES’in Türkiye'nin en büyük hibrit GES'i olduğunu belirten Ömer Fatih Keha, “55 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen yenilikçi teknolojiye sahip Uşak Hibrit GES, yıllık 164 GWh enerji üretimi kapasitesi ile 59 bin 420 hanenin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak” diyerek, sözlerine şöyle devam etti: “80 metre kanat uzunluğu ve 160 metre rotor çapıyla 6 MW kurulu güce sahip 11 adet türbinimizin kurulumlarını tamamladık. Bu türbinlerimiz aynı zamanda Türkiye’nin en büyük mor kanatlı rüzgâr türbinleri. Şubat ayında Uşak Hibrit GES santralimizin, Haziran ayında rüzgâr kapasite artışı dahilindeki 9 türbinimizin, Ağustos ayında ise 2 türbinimizin bakanlık onayını alarak temiz enerji üretimi için faaliyete başladık. Toplamda 17 türbinin kurulumunu gerçekleştireceğimiz sahada, geriye kalan 6 türbinimizin montaj ve kurulum çalışmaları peyderpey devam ediyor. 2023 yılının ilk 8 ayında, Uşak Hibrit GES ile birlikte kapasitemizi 148 MW artırmış olduk. Uşak yatırımlarımızın ilk fazını oluşturan bu yatırımların toplam tutarı ise 130 milyon dolar.”

Ömer Fatih Keha, verdiği bilgilerin ardından yönetim kurulu üyelerimizin tesis hakkında sorularını yanıtladı. Ziyaret sonunda yönetim kurulu üyelerimiz, tesis çalışanlarımız ile günün anısına toplu fotoğrafta bir araya geldi.